Hoe word je een Symbaloo Expert?

Artists of Learning geeft masterclasses waarin je leert om gepersonaliseerde online lespaden te maken. Eerst gaan we aan de slag met het ordenen van educatieve websites op een persoonlijke Symbaloo Startpagina. Daarna leer je stap voor stap om de websites te integreren in online lesplannen.

Masterclasses op drie niveaus

Niveau 1 Foundation (MC1, MC2 en MC3) is opgebouwd uit drie masterclasses waarin de deelnemer aan de slag gaat met Symbaloo Startpagina. De deelnemer leert hoe hij/zij favoriete educatieve websites toevoegt aan de webmixen. Hierin komt zowel het ontwikkelen van digitale vaardigheden als het opzoeken, beoordelen en selecteren van educatieve websites aan bod. In MC3 gaat de deelnemer aan de slag met verschillende didactische werkvormen die geschikt zijn om Symbaloo effectief te integreren in het onderwijs.

In niveau 2 Practitioner (MC4 en MC5) gaat de deelnemer digitale lessen ontwerpen met Symbaloo Lesplannen. MC4 is een introductie van Lesplannen. In MC5 wordt dieper ingegaan op de onderwijsvisie van gepersonaliseerd leren. Uitgangspunten zijn het constructivisme, zelfregulerend leren, samenwerkend leren en theorieën over motivatie. Verder leert de deelnemer hoe een digitale les, volgens recente onderwijskundige inzichten, opgebouwd wordt voor effectief en boeiend onderwijs. Aan het einde van niveau 2 beheerst de deelnemer alle basisvaardigheden om een Lesplan te ontwerpen dat de volgende dag direct kan worden toegepast in de eigen onderwijspraktijk.

Niveau 3 Symbaloo Expert (MC6) bestaat uit één masterclass. In deze masterclass ontwerpt de deelnemer een leerlijn voor een zelfgekozen thema of onderwerp. De leerlijn bestaat uit een reeks Lesplannen en is gebaseerd op het 4C/ID model. Dit is een instructieontwerp dat de leerstof in een betekenisvolle context aanbiedt met een duidelijke opbouw van eenvoudige taken naar moeilijke taken. Na deze laatste masterclass is de deelnemer een Symbaloo Expert in het ontwerpen van online leerlijnen!