Wil je kennismaken of je verder ontwikkelen in het montessorionderwijs?

Artists of Learning biedt online en blended montessorimodules aan die flexibel en sociaal leren mogelijk maken. Je stelt zelf een studiepakket samen dat is afgestemd op leervragen uit jouw dagelijkse opvoed- en onderwijspraktijk. Online studeren betekent dat je in je eigen tempo studeert, waar en wanneer je wil. Je studeert samen met studiemaatjes en gediplomeerde montessoribegeleiders.

Heb je vragen over losse montessorimodules of mogelijkheden voor een online of blended montessoriopleiding? Stuur ons een mailtje naar montessori@artistsoflearning.com. Binnen 24 uur uur nemen we contact met je op!

Actueel studieaanbod van montessorimodules

  • Montessorivisie
  • Hoogbegaafdheid in het montessorionderwijs
  • Zelfregulerend leren in het montessorionderwijs
  • Kosmische educatie
  • Academy met online montessorilesjes (instructievideo’s met montessorimateriaal)
  • Taalmaterialen montessori

Binnenkort beschikbaar

  • Rekenmaterialen montessori
  • Academy met verwerkingsopdrachten voor kosmische educatie, taal, rekenen en geometrie

Samenwerking

De illustraties in de montessorimodules zijn van Janneke Otten.

De montessorimodules zijn ontwikkeld in samenwerking met Iris van Aalst van Via Iris: info@viairis.com.

Opbouw van de module

Iedere module is opgebouwd uit een online lesmodule en een tentamenopdracht. Een lesmodule bestaat uit lessen en opdrachten. Met behulp van voorbeeldantwoorden kijk je zelf je opdrachten na. Afhankelijk van de inhoud van de module zijn er ook masterclasses. Dit zijn lessen die op een trainingslocatie worden gegeven waar je met medestudenten en montessoribegeleiders praktijkervaring opdoet. De tentamenopdracht wordt beoordeeld door een examinator. Als de opdracht met een voldoende wordt beoordeeld, ben je geslaagd en ontvang je een certificaat!

Studietempo

Het studietempo is afhankelijk van het aantal uren dat je per week kunt studeren. Als je de module in zes weken wil afronden, kost je dat tien uur per week studietijd (totaal 60 studie-uren).

Active learning

De module bevat activerende werkvormen. Je gaat zelf actief met de leerstof aan de slag en legt verbanden met de kennis en en werkervaring die je eerder hebt opgedaan. Je maakt bijvoorbeeld een (digitale) mindmap, een presentatie en gaat zelf op zoek naar aanvullende bronnen.

Social learning

De module geeft mogelijkheden om met en van elkaar te leren. Dit wordt social learning genoemd. Je kunt een eigen gebruikersprofiel aanmaken en kennismaken met andere studenten en je montessoribegeleider. Bij de lessen kun je elkaar feedback geven. Leren doe je samen!