Masterclass TijdWinst

Wil jij op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen in je vak, maar kom je niet of te weinig toe aan het lezen van al die interessante boeken en tijdschriften?

Wil je gemakkelijker en beter leren onthouden wat je gelezen hebt, zodat je de nieuwe kennis kunt toepassen in je werk?

Ben je op zoek naar een handige online tool waarin je overzichtelijk jouw favoriete websites ordent op één startpagina?

Werk je graag efficiënt en effectief? Meld je dan aan voor de Masterclass TijdWinst!

Inhoud

De Masterclass TijdWinst is een praktische masterclass. Hierin leer je snellezen, mindmappen en je favoriete websites verzamelen, ordenen en delen op een overzichtelijke startpagina van Symbaloo. Dit helpt je om efficiënter met je tijd om te gaan, zowel in je werk als tijdens het volgen van een cursus of opleiding. Na deze dag ga je naar huis met een hoop inspiratie, jouw eigen startpagina en een tas vol materiaal! Je kunt direct aan de slag!

Snellezen en Mindmappen

De meeste mensen lezen op spreeksnelheid. Je leestempo ligt dan rond de 200 woorden per minuut. We kunnen echter op denksnelheid leren lezen, tot een tempo van 1400 woorden per minuut! Je leest dan niet alleen sneller, maar ook geconcentreerder, waardoor je beter onthoudt wat je leest.

Mindmappen is een manier om informatie te verwerken en op te slaan waarbij je zowel gebruik maakt van je linker- als je rechterhersenhelft. Je werkt namelijk met woorden, plaatjes en kleuren en je zet de informatie in een logische volgorde. Bovendien kun je gemakkelijk verbanden leggen. Mindmappen sluit hierdoor goed aan bij de manier waarop onze hersens werken en informatie verwerken.

Je kunt een mindmap bijvoorbeeld gebruiken bij:

  • het maken van aantekeningen tijdens een presentatie/ vergadering/cursus;
  • het maken van een planning;
  • het maken van een samenvatting;
  • of het voorbereiden van een artikel/scriptie/presentatie.

Wanneer je snellezen en mindmappen combineert, werkt dit extra krachtig om informatie goed te onthouden.

Symbaloo

Het internet staat vol met leuke websites. Toch zijn deze niet allemaal relevant voor jou en jouw doelgroep. Relevantie hangt af van factoren zoals leerdoelen,  betrouwbaarheid van de informatie, vormgeving en gebruikersgemak. Welke websites wel geschikt zijn en hoe je ze op een effectieve manier ordent leer je in de masterclass. Hiervoor gebruiken we de online tool Symbaloo.

In deze masterclass gaan we direct aan de slag met Symbaloo, zodat je na afloop al jouw favoriete websites overzichtelijk op één startpagina hebt staan. Dit bespaart je veel tijd!

Trainer

Meike van Poppel is orthopedagoog en heeft een eigen praktijk in Deventer waar zij kinderen, jongeren en ouders begeleidt bij leer-, gedrags- en sociaal-emotionele problemen. Zij is gespecialiseerd in dyslexie, hoogbegaafdheid en ‘leren leren’. Voor meer informatie: www.praktijkjade-deventer.nl.

Trainer

Bertiene Janssen- van der Zande is onderwijskundig adviseur en geeft masterclasses over het ontwerpen van online gepersonaliseerd lesmateriaal en de integratie ervan in de dagelijkse onderwijspraktijk. Voor meer informatie: www.artistsoflearning.com.

Waar: Praktijk Jade/Geertruidentuin, Van Calcarstraat 4 (ruimte 18), 7415 CK in Deventer

Heb je voorkeur voor een ander locatie? Neem gerust even contact op.

Tijd: 10.00 – 16.00 uur
Kosten: € 295,- p.p., inclusief cursusmateriaal, koffie, thee en lunch